Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž,ktorý bol vo väzbe za kopnutie policajtky, sa možno vráti k hokeju

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladík bol odsúdený na osem rokov, predchádzajúci prezident Ivan Gašparovič mu udelil milosť a znížil trest na dva roky. Po odpykaní dvoch tretín trestu Koleno požiadal o podmienečné prepustenie.

Trenčín 21. apríla (TASR) - Mladý hokejista František Koleno, ktorého dnes podmienečne prepustili z väzenia, kam sa dostal za napadnutie policajtky, by sa mohol vrátiť k hokeju. Vo svojom spravodajstve o tom dnes informovala televízia Markíza, ktoré uviedla vyjadrenie mladíkovho otca.

František Koleno bol odsúdený za skutok z roku 2011, keď pred barom v Považskej Bystrici kopol do kolena policajtku. Spôsobil jej tým zranenia, pre ktoré sa už nemohla vrátiť k práci. Mladík bol odsúdený na osem rokov, predchádzajúci prezident Ivan Gašparovič mu udelil milosť a znížil trest na dva roky. Po odpykaní dvoch tretín trestu Koleno požiadal o podmienečné prepustenie.

Žiadosti dnes sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne vyhovela, Koleno bol prepustený s 1,5-ročnou skúšobnou lehotou. Zranená policajtka sa k jeho podmienečnému prepusteniu vyjadriť nechcela.