Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

J. Lohyňa dnes oznámil kandidatúru na primátora mesta

Jozef Lohyňa Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Lohyňa ide do volieb, ktoré sa majú uskutočniť koncom tohto roka, ako nezávislý kandidát.

Prievidza 10. januára (TASR) - Bývalý zápasník a kandidát na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja v novembrových voľbách do VÚC Jozef Lohyňa dnes podvečer oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post primátora mesta Prievidza. Zároveň jeho štáb spúšťa aj petíciu občanov na podporu jeho kandidatúry.

"Nadobudol som pocit, že sa Prievidza v posledných rokoch uberá nesprávnym smerom... Dodnes nemáme vybudovaný obchvat mesta, v priemyselnom parku sa darí najmä hline a športoviská, ktoré vychovali množstvo reprezentantov svetového mena, väčšinou chátrajú a plesnivejú," povedal Lohyňa. Pri rozhodovaní o kandidatúre zavážili podľa jeho slov aj "relatívne dobré" výsledky vo voľbách do VÚC a tiež cíti podporu ľudí a občanov, s ktorými sa rozprával.

Lohyňa ide do volieb, ktoré sa majú uskutočniť koncom tohto roka, ako nezávislý kandidát. "Ak ma podporia politické strany alebo hnutia, budem rád," podotkol. Svoju kandidatúru vo voľbách do orgánov samosprávy obcí Lohyňa oficiálne ohlásil ako prvý. "Keď som kandidoval v minulom roku do VÚC, mali sme málo času a priestoru, bol to taký šibeničný termín. Tak sme sa poučili a oznámili to teraz," objasnil.

Ako pre TASR potvrdil vedúci kancelárie primátorky Prievidze Alojz Vlčko, o post primátora mesta sa bude uchádzať aj súčasná primátorka Katarína Macháčková. Do volieb má ísť ako nezávislá kandidátka. Viceprimátor Ľuboš Maxina na post primátora vzhľadom na to, že je súčasťou štábu primátorky, kandidovať nebude.

Podľa poslanca Národnej rady SR za Smer-SD Vladimíra Jánoša, ktorý sa pre TASR vyjadril za okresnú radu strany v Prievidzi, má Smer-SD ešte určitý čas a priestor na to, aby analyzoval situáciu a vybral mená kandidátov na primátora. "Neradi by sme teraz konkretizovali mená, ale predbežne máme vybraté dve až tri osoby, ktoré by sa o tento post mohli uchádzať," ozrejmil.