Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Lúčne kvety pribudnú po novom aj v parku Skotňa v Prievidzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Rudolf Ženiš

Lúčne kvety vysádzajú pracovníci TSMPD v rôznych lokalitách mesta už štvrtý rok.

Prievidza 24. mája (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) začali s výsevom lúčnych kvetov. Po novom pribudnú tento rok i v parku Skotňa. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Lúčne kvety vysádzajú pracovníci TSMPD v rôznych lokalitách mesta už štvrtý rok. "Pôvodné miesta na sídliskách Necpaly, Píly a Kopanice sa rozšírili aj o výsev v parku Skotňa. Jeden z najväčších parkov v meste sa nachádza pod Mariánskym vŕškom a Kostolom Nanebovzatia Panny Márie na Dlhej ulici neďaleko centra," spomenul Ďureje.

V tejto sezóne pracovníci vysejú na sídliskách podľa neho letničkovú zmes, ktorá je zložená zo 16 druhov kvetov, pôjde aj o nevädzu, vlčí mak, cíniu, krásnoočko, slnečnicu, krasuľku, nechtík či klinček. "Zmes takýchto kvetov by mala poskytnúť včelám možnosť opeľovať okolité stromy a rastliny. Vyčlenenie zelených plôch na výsev lúčnych kvetov má obyvateľom priniesť príjemný estetický dojem z mesta," ozrejmil.

Na výskyt plôch s lúčnymi kvetmi upozorňujú obyvateľov i tabuľky s textom: "Ospravedlňte vysokú trávu, včely ju potrebujú".