Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou zabezpečia pre obyvateľov ďalšie kompostéry

Ilustračné foto, kompost. Foto: TASR - Dano Veselský

O nenávratný finančný príspevok z Environmentálneho fondu požiadala bánovská samospráva ešte v marci tohto roka.

Bánovce nad Bebravou 11. septembra (TASR) - Bánovčania, ktorí bývajú v rodinných domoch, dostanú ďalšie kompostéry. Na ich nákup získala samospráva prostriedky z Environmentálneho fondu. Príspevok tak pomôže radnici vykryť výpadok financií v mestskom rozpočte, z ktorého pôvodne chcela kompostéry financovať. Informovala o tom v piatok bánovská radnica.

O nenávratný finančný príspevok z Environmentálneho fondu požiadala bánovská samospráva ešte v marci tohto roka. "Oprávnenými žiadateľmi boli obce a mestá, ktoré za uplynulý rok vytriedili 30 až 40 percent komunálnych odpadov. Mesto Bánovce nad Bebravou vytriedilo 33,31 percenta komunálneho odpadu a dostalo na základe žiadosti 21. 296,88 eura. Tie je možné použiť na náklady spojené s odpadovým hospodárstvom," uviedla bánovská radnica.

Vedenie mesta rozhodlo, že financie použije na nákup ďalších kompostérov. "Príspevok z Environmentálneho fondu tak pomôže vykryť výpadok prostriedkov, ktoré boli pôvodne na tento účel vyhradené v rozpočte mesta, ale vzhľadom na úsporné opatrenia boli v súvislosti s mimoriadnou situáciou krátené," ozrejmila samospráva.

Domácnostiam v individuálnej bytovej výstavbe mesto doteraz odovzdalo 650 kompostérov z celkového množstva 1330 kusov.


Mesto upravilo cestu k vodnej nádrži Prusy


Mesto Bánovce nad Bebravou upravilo povrch cesty, ktorá vedie k miestnej vodnej nádrži Prusy. Opravou prešli i úseky ciest v ďalších lokalitách, informovala o tom samospráva.

"Nerovnosti terénu na úseku od sídliska Dubnička po kúpalisko a ďalej až k vodnej nádrži boli vyrovnané asfaltovou drvinou, ktorú mesto získalo bezplatne od Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja," uviedla bánovská radnica.

Mesto upravilo i ďalšie úseky ciest, a to v lokalite garáží za Ulicou 5. apríla a v záhradkárskej oblasti v blízkosti nového cintorína. Opraviť plánuje i ďalšie lokality.