Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Partizánske odstráni dlhodobú čiernu skládku pri športovej hale

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na skládke v centre sa nachádza komunálny, ako i drobný stavebný odpad.

Partizánske 28. septembra (TASR) - Mesto Partizánske bolo úspešné so svojou žiadosťou o dotáciu na sanáciu miest s nezákonne umiestneným odpadom a z Environmentálneho fondu získalo viac ako 16.000 eur. "Získané prostriedky zo štátu použijeme na odstránenie nelegálnej skládky, ktorá je za športovou halou v mestskej časti Centrum," informoval TASR primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Na skládke v centre sa nachádza komunálny, ako i drobný stavebný odpad. Samospráva však podľa slov Božika eviduje nelegálny odpad aj v iných častiach Partizánskeho. "Tento sa snažíme vo vlastnej réžii odstraňovať, o čom priebežne občanov informujeme. Skládka za športovou halou však bola veľká, dlhodobá a jej odstránenie prispeje k tomu, aby bola mestská časť Centrum krajšia. Najmä v tejto lokalite, ktorá je medzi športovou halou a hrádzou rieky Nitra," dodal.

Dotácia z Environmentálneho fondu na sanáciu skládky predstavuje sumu 16.105 eur, mesto sa bude na realizácii projektu podieľať sumou vo výške 847,64 eura.