Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza zrušila obstarávanie na obnovu časti Námestia slobody

Novopostavený dom smútku, v takej netradičnej budove zriadili volebnú miestnosť vo volebnom okrsku v Solke, miestnej časti Nitrianskeho Pravna v okrese Prievidza počas predčasných parlamentných volieb 10. marca 2012. Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Remiaš

Deň pred Vianocami oznámila prievidzská radnica vo vestníku verejného obstarávania zrušenie súťaže na dodávateľa prác, ktorý mal obnoviť časť Námestia slobody.

Prievidza 30. decembra (TASR) - Deň pred Vianocami oznámila prievidzská radnica vo vestníku verejného obstarávania zrušenie súťaže na dodávateľa prác, ktorý mal obnoviť časť Námestia slobody. Ako informoval hovorca mesta Michal Ďureje, dôvodom tohto kroku bolo, že sa jej nepodarilo uzavrieť zmluvu s víťazom obstarávania.

"Víťaz neposkytol plnú súčinnosť pri uzatváraní zmluvného vzťahu. Vyhlásime novú súťaž tak, aby sa práce mohli začať čo najskôr," ozrejmil.

Obnova severnej časti Námestia slobody za pamätníkom SNP bude radnicu stáť okolo 390.000 eur. Financovanie tohto projektu odsúhlasili poslanci v rámci budúcoročného rozpočtu.

Stavebné práce pozostávajú z úpravy už zničených spevnených plôch, osadenia verejného osvetlenia, realizácie mobiliára, umiestnenia systému odvedenia dažďových vôd, výrubu zelene, sadových úprav a realizácie vodného prvku, ktorý by mal podľa primátorky mesta Kataríny Macháčkovej zvrátiť občanmi dlhodobo negatívne vnímanú otázku prázdneho centra mesta. "Tak ako v zimnom období prináša oživenie života v meste ľadová plocha, tak by fontána mala tento účel plniť v letnom období. Bude moderná, kontaktná, s osviežovacou funkciou," dodala.