Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestský úrad v Považskej Bystrici obhájil certifikát manažérstva

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V správe sa uvádza, že neboli zistené žiadne vážne nezhody so stanovenými normami.

Považská Bystrica 6. apríla (TASR) – Mestský úrad v Považskej Bystrici obhájil certifikát manažérstva kvality. Potvrdil to recertifikačný audit zameraný na plnenie noriem ISO súvisiacich s manažérstvom kvality. Ten zohľadňuje environmentálne hľadiská, ale aj dodržiavanie zásad bezpečnosti práce a ochrany zdravia pri práci.

Ako informoval prednosta považskobystrickej radnice Anton Martaus, trenčianska certifikovaná spoločnosť vyzdvihla fakt, že systém riadenia, ktorý je zameraný na oblasť výkonu samosprávy a prenesených kompetencií štátnej správy, je vykonávaný v súlade s medzinárodnými normami.

V správe sa podľa neho uvádza, že neboli zistené žiadne vážne nezhody so stanovenými normami. „Rovnako nám nezistili ani menšie nezhody, neuviedli slabé stránky. Medzi silnými vyzdvihli stály a erudovaný kolektív pracovníkov mestského úradu. Dokonca nám nedali žiadne odporúčania na zlepšenie, to znamená, že sú spokojní s tým, ako to robíme. Myslím si, že je to spôsobené aj tým, že tento audit sa vykonáva opakovane a integrovaný certifikát sa udeľuje na tri roky. My sme ho už získali druhýkrát po sebe. Za toto obdobie sme sa posunuli vpred a vyvarovali sa prípadných nedostatkov,“ doplnil Martaus.