Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Hold matkám dnes v rámci Míle pre mamu vzdalo viac ako tisíc Trenčanov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jana Vodnáková

Trať merala 1609 metrov, štartovalo sa pred materským centrom smerom na Námestie sv. Anny, poza evanjelický kostol cez Štúrovo námestie na Mierové námestie.

Trenčín 7. mája (TASR) - Upriamenie pozornosti na matky a poďakovanie všetkým mamám, ktoré sa starajú o svoje deti, bolo hlavným cieľom dnešného podujatia Míľa pre mamu. V Trenčíne ho pripravilo už 13. raz Materské centrum Srdiečko, záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Richard Rybníček.

Podľa predsedníčky Materského centra Srdiečko Vlasty Tvrdoňovej Míľa pre mamu prilákala dnes do centra Trenčína viac ako tisíc ľudí. „Zaregistrovali sme 1030 účastníkov, boli medzi nimi mamy s kočíkmi, celé rodiny, ale aj deti na cykloodrážadlách. Trať merala 1609 metrov, štartovalo sa pred materským centrom smerom na Námestie sv. Anny, poza evanjelický kostol cez Štúrovo námestie na Mierové námestie, okolo ktorého na záver pochodu vytvorili účastníci kruh,“ priblížila Tvdroňová.

Ako dodala, na Mierovom námestí čakal na účastníkov kultúrny program v podaní detí z trenčianskych záujmových krúžkov, nechýbali ukážky bojových umení mladých Trenčanov.

Materské centrum Srdiečko v Trenčíne vzniklo v roku 2002, funguje na báze dobrovoľnej práce členiek, väčšinou matiek na materskej dovolenke. Činnosť sa zameriava na rodiny s deťmi do šesť rokov. Organizujú cvičenia pre tehotné, podporu dojčenia, kurzy, cvičenia, kurzy masáže bábätiek. „Snažíme sa, aby rodičia s deťmi trávili zmysluplne čas v našich priestoroch, prípadne vonku,“ doplnila predsedníčka centra.