Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Trenčiansky kraj

Mimoriadne zastupiteľstvo Trenčianskeho kraja bude o zdravotníctve

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Súčasťou rokovania budú správy o ekonomickej situácii v nemocniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK (Myjava, Prievidza, Považská Bystrica) za posledných desať rokov.

Trenčín 19. mája (TASR) - Poslanci Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraj (TSK) sa v pondelok (20. 5.) zídu na mimoriadnom zasadnutí. Jeho hlavnou témou bude hodnotenie situácie v troch krajských nemocniciach a koncepcia rozvoja zdravotníctva TSK do roku 2030. Informoval o tom TSK na svojej webovej stránke.

Súčasťou rokovania budú správy o ekonomickej situácii v nemocniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK (Myjava, Prievidza, Považská Bystrica) za posledných desať rokov. Prezentovať ich budú riaditelia nemocníc Elena Štefíková, Peter Glatz a Igor Steiner.

V súvislosti s koncepciou rozvoja zdravotníctva v TSK by mali poslanci požiadať predsedu TSK Jaroslava Bašku o hľadanie optimálneho modelu ďalšieho fungovania nemocníc v pôsobnosti TSK tak, aby bola garantovaná ich trvalá udržateľnosť a dostupnosť v potrebnom rozsahu v systéme zdravotnej starostlivosti pri zabezpečení ekonomickej efektívnosti.