Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Vodári chcú zmodernizovať ČOV v Lehote pod Vtáčnikom

Čistička odpadových vôd, ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Vodárenská spoločnosť predpokladá, že rekonštrukciou ČOV bude zabezpečená zvýšená ochrana životného prostredia v obci s takmer 4000 obyvateľmi.

Lehota pod Vtáčnikom 21. októbra (TASR) - Modernizáciu a intenzifikáciu čistiarne odpadových vôd (ČOV) v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza plánuje zrealizovať v nasledujúcom období Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS), a.s., Banská Bystrica. Na dodávateľa prác už vyhlásila verejné obstarávanie, predpokladané náklady na investíciu odhadla na viac ako 4,5 milióna eur. Vyplýva to z oznámenia uverejnenom vo Vestníku verejného obstarávania.

Vodárenská spoločnosť predpokladá, že rekonštrukciou ČOV bude zabezpečená zvýšená ochrana životného prostredia v obci s takmer 4000 obyvateľmi. Po modernizácii by mala mať čistiareň kapacitu pre 4500 ekvivalentných obyvateľov. Predpokladané náklady na projekt odhadla na 4.513.161,77 eur bez DPH. Financovať ho chce z Operačného programu Kvalita životného prostredia, v rámci špecifického cieľa, ktorý sa dotýka zlepšenia odvádzania a čistenia komunálnych odpadových vôd v aglomeráciách nad 2000 ekvivalentných obyvateľov v zmysle záväzkov SR voči Európskej únii.

Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 29. októbra, pričom kritériom pre výber víťaza súťaže je najnižšia cena.

ČOV v blízkosti Lehotského potoka v katastrálnom území Lehoty pod Vtáčnikom začala s prevádzkou v 80. rokoch minulého storočia. Jej modernizáciu by mal vybraný dodávateľ zrealizovať do 36 mesiacov od odovzdania staveniska.