Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Most v Podvaží uzavrú až po veľkonočných sviatkoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na základe vyjadrenia zhotoviteľa dôjde k uzávere mosta na ceste medzi Považskou Bystricou a Bytčou v plnom profile v utorok 6. apríla.

Považská Bystrica 30. marca (TASR) – Cestný most ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie uzavrú až po Veľkej noci a nie ako pôvodne informovala radnica na sociálnej sieti (1. 4.). Informoval o tom poverený riaditeľ Správy ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Radovan Karkuš.

Na základe vyjadrenia zhotoviteľa dôjde k uzávere mosta na ceste medzi Považskou Bystricou a Bytčou v plnom profile v utorok 6. apríla. Cestu úplne uzavrú na obdobie šiestich mesiacov. Obchádzkové trasy budú vedené po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.

S rekonštrukciou mosta začala SC TSK ešte v máji minulého roka, pre komplikácie so statikou stavbu zastavili a zmenila sa projektová dokumentácia. Vzhľadom na zlý technický stav a plánovaný rozsah prác je nutné cestnú komunikáciu II/507 úplne uzavrieť.

Za dopravné obmedzenia sa cestujúcej verejnosti ospravedlňujeme, rekonštrukcia tohto mosta je však nevyhnutná a po jej realizácii sa zvýši bezpečnosť cestovania v tomto úseku,“ uzavrel Karkuš.