Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Multifunkčné ihrisko v ZŠ v Novákoch vybudujú za viac ako 65.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ihrisko má byť aj ohraničené mantinelovým systémom vo výške jedného metra.

Nováky 31. októbra (TASR) - V areáli Základnej školy (ZŠ) Pribinova v Novákoch pribudne onedlho multifunkčné ihrisko za viac ako 65.000 eur. Na športovisko získala novácka radnica dotáciu od Úradu vlády SR v rámci programu Podpora rozvoja športu 2015 vo výške 40.000 eur, zvyšnú sumu zaplatí zo svojho rozpočtu.

Multifunkčné ihrisko s povrchom z umelej trávy sa podľa prednostu Mestského úradu v Novákoch Milana Oršulu bude využívať na malý futbal, volejbal, prípadne nohejbal, bude mať rozmery 33x18 metrov a dve menšie vysunuté plochy pre futbalové bránkoviská. Ihrisko má byť aj ohraničené mantinelovým systémom vo výške jedného metra.

Realizátorom prác bude na základe výsledku verejnej súťaže Sport service, s.r.o., so sídlom v Diakovej, spoločnosť predložila spomedzi piatich uchádzačov o projekt najnižšiu sumu a ihrisko vybuduje za 65.919,92 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Radnica pritom pôvodne predpokladala, že náklady na realizáciu diela budú predstavovať 96.938,85 eura bez DPH.

"Stavenisko sme dodávateľovi prác odovzdali 28. októbra a predpokladá sa, že práce začnú v pondelok 2. novembra. Verím, že počasie nám to dovolí. Dokončenie sa predpokladá do šiestich týždňov od začiatku uvedeného termínu," dodal Oršula.