Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž v Prievidzi sa s kladivom vyhrážal svojmu synovi smrťou

Ilustračné foto Foto: TASR

Vystrašený syn následne zavolal políciu a jeho otec ušiel do poľa.

Prievidza 4. augusta (TASR) - Zo zločinu vydierania obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi 51-ročného Dušana z okresu Prievidza.

"Obvinený sa v sobotu (2.8.) na obed v garáži pri rodinnom dome s kladivom v ruke vyhrážal zabitím svojmu 29-ročnému synovi. Povedal mu, že ak do desiatich minút neodíde z domu a pozemku, tak ho zabije," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako pokračovala, vystrašený syn následne zavolal políciu a jeho otec ušiel do poľa. "Po necelých dvoch hodinách sa však obvinený vrátil a svoje vyhrážky zopakoval. Syn znova volal na políciu a obvinený odišiel smerom do dediny. Do tretice sa obvinený vrátil pred 15.30 h. Opäť sa synovi začal vyhrážať, aby do desiatich minút vypadol z domu a pozemku, lebo ho inak zabije. Toto svoje konanie zopakoval, keď videl, že syn znova berie telefón do ruky a ide volať na políciu," priblížila.

Policajti 51-ročného muža zadržali a vyšetrovateľ následne spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom rozhodne sudca Okresného súdu v Prievidzi. "Obvinenému mužovi v prípade, ak ho súd uzná za vinného z uvedeného skutku, hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," upozornila.