Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

BÝVALEJ MANŽELKE SA VYHRÁŽAL SMRŤOU: Vraj mu chcela zničiť život

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti spracovali na obvineného podnet na jeho väzobné trestné stíhanie.

Prievidza 30. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 56-ročnému mužovi, ktorý mal v byte v Prievidzi napadnúť svoju bývalú manželku a vyhrážať sa jej smrťou. Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený mal po predchádzajúcej hádke fyzicky napadnúť bývalú manželku, po čom stratila rovnováhu a narazila do zrkadla upevneného na stene v chodbe. Následne sa mal muž poškodenej vyhrážať smrťou z dôvodu, že mu chce zničiť život," uviedla Kuzmová.

Konanie muža podľa nej vzbudilo u exmanželky obavu o jej život a zdravie, počas hádky sa jej však podarilo z bytu utiecť a privolať si pomoc. "Policajná hliadka agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia. Muž sa podrobil dychovej skúške, ktorá skončila s negatívnym výsledkom," doplnila.

Policajti spracovali na obvineného podnet na jeho väzobné trestné stíhanie. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala Kuzmová.