Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestská polícia v Myjave riešila v roku 2019 celkovo 426 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Najčastejšie sa riešili dopravné priestupky, pri ktorých MsP zasahovala v 178 prípadoch.

Myjava 7. februára (TASR) - Mestská polícia (MsP) Myjava evidovala v roku 2019 celkovo 426 priestupkov. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) o tom informoval poslancov náčelník MsP Pavel Orság.

MsP vlastnou činnosťou zistila 246 a oznámených na útvar mestskej polície bolo 180 priestupkov. Z nich bolo riešených v blokovom konaní 180 previnení, pri ktorých sa vyzbierala na pokutách suma vo výške 2285 eur.

Najčastejšie sa riešili dopravné priestupky, pri ktorých MsP zasahovala v 178 prípadoch. "Išlo predovšetkým o previnenia v statickej doprave, pričom sme sa zameriavali na dodržiavanie zákazu zastavenia v centre mesta, nedovolené parkovanie na vyhradených parkoviskách v centre mesta a pred obchodnými sieťami," uviedol Orság. V 161 prípadoch zasahovali príslušníci MsP pri priestupkoch proti verejnému poriadku.

Pri svojich zásahoch musela MsP v 41 prípadoch použiť donucovacie prostriedky, z toho v 38 prípadoch išlo o technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla a v troch prípadoch počas predvedenia osôb na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Myjave. "V roku 2019 bolo na tiesňovú telefónnu linku 159 zaevidovaných 706 telefonických oznámení vrátane anonymných, ktoré boli následne preverené," doplnil náčelník MsP.