Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Myjava predstaví publikáciu o medzinárodnom folklórnom festivale

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Medzinárodný folklórny festival (MFF), ktorému je kniha venovaná, patrí medzi tri najväčšie a najvýznamnejšie folklórne festivaly na Slovensku.

Myjava 17. júna (TASR) - Počas nadchádzajúceho víkendu (20. a 21. 6.) predstaví mesto Myjava novú reprezentatívnu publikáciu s názvom Myjava - 60 ročníkov folklórneho festivalu 1956 - 2019. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

Medzinárodný folklórny festival (MFF), ktorému je kniha venovaná, patrí medzi tri najväčšie a najvýznamnejšie folklórne festivaly na Slovensku. "Publikácia má 351 strán a čitateľa prevedie dejinami festivalu od jeho vzniku v malom amfiteátri hotela Slovan v Piešťanoch cez Vrbové a Krakovany až po Myjavu, kde napokon festival zakotvil a získal svoje renomé," uviedol Hrin.

V knihe opísali vývoj a rozvoj festivalu zo spoločenského, odborného, kultúrneho, organizačného či dramaturgického hľadiska. "Kniha ponúka informácie o areáli v Trnovcoch, kde vyrástol amfiteáter, predstaví ľudí, ktorí sa podieľali na organizácii festivalu. Prehľadne informuje o premenách, ako sa menil nielen jeho názov, ale aj ako sa programovo a scénicky rozrastal," doplnil hovorca mesta.

V obsahu nechýbajú ani štatistické údaje z prípravného výboru, programovej rady, realizovaných programov alebo zo zoznamu držiteľov Ceny festivalu. Knihu vydalo mesto Myjava, jej vznik podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a autorsky sa na jej príprave podieľali Jozef Lehocký, Ján Gálik, Vladimír Kyseľ a Viera Feriancová.