Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Myjava sa pripravuje na Dušičky, posilňuje aj hliadky mestskej polície

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Mesto počíta aj so zvýšeným množstvom odpadu na cintoríne.

Myjava 25. októbra (TASR) – Mesto Myjava sa pripravuje na zvýšený nápor ľudí na cintorínoch počas Sviatku všetkých svätých. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Mesto počíta so zvýšeným množstvom odpadu na cintoríne. "Zvýšili sme počet 1100-litrových kontajnerov na cintorínoch a zároveň zdvojnásobili frekvenciu ich vývozu. Súčasne realizujeme aj vývoz veľkoobjemových kontajnerov, a to minimálne raz za týždeň, v tomto období aj dvakrát za týždeň. Väčšia intenzita vývozu bude zachovaná aj v týždni po Dušičkách," uviedol Hrin.

Ako doplnil, v tomto období posilňuje mesto hliadky mestskej polície, ktoré realizujú na myjavských cintorínoch zvýšenú kontrolnú činnosť. "Otváracie hodiny na myjavských cintorínoch nijako neupravujeme, keďže ich areály nie sú zatiaľ oplotené. Túto problematiku tak neriešime," informoval hovorca mesta.

V rámci menších investičných činností mesto aktualizuje informačné tabule. "Ide napríklad o zoznam zosnulých na cintorínoch tak, aby pozostalí a návštevníci pietnych miest ľahšie našli hrobové miesta. Správa majetku mesta vybudovala dve nové menšie kontajnerové stojiská na Hornom cintoríne. Na cintoríne v mestskej časti Turá Lúka pripravujeme premiestnenie pomníkov z opustených hrobových miest na jedno miesto tak, aby tieto pomníky zostali zachované. Budú ošetrené ochranným náterom, aby sa zvýšila ich životnosť," uviedol Hrin. Ako doplnil, väčšie investície sú plánované, ale kým nemá mesto schválený rozpočet, je predčasné hovoriť o konkrétnych krokoch.