Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo vznikajúcom areáli myjavskej včelnice vysadia 45 líp malolistých

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Lipa váži 60 až 80 kilogramov.

Myjava 20. októbra (TASR) – V rámci príprav na vybudovaní mestskej včelnice zasadí Základná organizácia Slovenského zväzu včelárov Myjava v spolupráci s mestom 45 líp. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Nová včelnica bude vybudovaná v území pod poldrom so stálou vodnou hladinou Svaceník v myjavskej mestskej časti Turá Lúka. „Práce na jej budovaní pokračujú a na október chystá včelárska organizácia výsadbu 45 kusov lipy malolistej v danom území. Pôjde o desaťročné stromy, ktoré si môžu zasadiť občania aj sami," uviedol Hrin.

V mestskej včelnici je tak možné mať svoju rodinnú alebo osobnú lipu a označiť si ju vlastnou menovkou. „Výsadba je naplánovaná na nedeľu 24. októbra, v prípade nepriaznivého počasia sa posunie na nedeľu 31. októbra. Záujemca o výsadbu si preberie stromček od správcu včelnice na mieste, kde bude vysadený, s predkopanou jamou a mechom hliny," informoval hovorca mesta.

Ako doplnil, lipa váži 60 až 80 kilogramov. „Takže to nebude celkom ľahké, ale pomoc bude na mieste k dispozícii. Nevyhnutnou podmienkou tejto výsadby je objednanie si možnosti lipu vysadiť u správcu včelnice na telefónnom čísle 0910 856 203," upresnil Hrin.