Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Myjavčan napadol muža a ženu, mal tiež zbraň bez povolenia

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Obvinený sa 25-ročnému mužovi začal vyhrážať zabitím.

Jablonka 10. novembra (TASR) - Z prečinu nebezpečného vyhrážania sa, zločinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil v pondelok (9.11.) novomestský policajný vyšetrovateľ 34-ročného muža z Myjavy. Obvinený muž 7. novembra popoludní v rodinnom dome v Jablonke (okres Myjava) napadol 25-ročného muža, neskôr aj svoju 32-ročnú družku. Polícia u neho navyše našla zbraň, ktorú mal v nelegálnej držbe. TASR dnes o tom informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinený sa 25-ročnému mužovi začal vyhrážať zabitím po predchádzajúcej hádke, následne ho začal udierať päsťami do tváre a tupou stranou sekery. Poškodený muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali hospitalizáciu v nemocnici," uviedol Kudlička.

Ako pokračoval, svoju družku obvinený napadol v ten istý deň vo večerných hodinách, ženu začal biť päsťami do hlavy, kopal ju do rôznych častí tela a následne ju bil varechou a plastovou naberačkou. Poškodenej žene sa počas incidentu taktiež vyhrážal zabitím, pričom utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

"Obvinený si tiež neoprávnene zadovážil a následne bez povolenia prechovával dlhú guľovú zbraň spolu s nábojmi, ktorú počas domovej prehliadky dobrovoľne vydal vyšetrovateľovi," dodal Kudlička. Myjavčanovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do desať rokov.