Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Jankovom vŕšku budú opäť variť guláš, výťažok pôjde na charitu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Šiesty ročník charitatívno-spoločenskej akcie sa už tradične uskutoční na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) 29. augusta od 09.00 h.


Uhrovec 20. augusta (TASR) - Na dobročinné a charitatívne účely či skríningové vyšetrenia zraku detí a dospelých poputuje výťažok z predaja guláša, ktorý budú variť družstvá počas Lions súťaže vo varení guláša. Šiesty ročník charitatívno-spoločenskej akcie sa už tradične uskutoční na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) 29. augusta od 09.00 h.

"Súťažné družstvá, ktoré budú variť svoje guláše bez nároku na odmenu, budú môcť tvoriť dvaja, maximálne piati členovia. Organizátor a vyhlasovateľ súťaže, 1. Lions Club (LC) Bratislava, zabezpečí miesto, drevo, chlieb, misky, lyžice, servítky, ozvučenie, občerstvenie a všetky podmienky pre výbornú atmosféru. Súťažné družstvá musia okrem dobrej nálady priniesť kotlík, mäso, ingrediencie a všetky ostatné potreby na navarenie toho najlepšieho guláša. Návštevníci si po dovarení môžu vybrať ktorýkoľvek guláš a symbolickým charitatívnym príspevkom tak podporiť dobrú vec," uviedol prezident 1. LC Bratislava Tomáš Zajac.

Akcia sa koná počas 71. krajských osláv SNP, ktoré sa v tom istom termíne uskutočnia na pamätníku na Jankovom vŕšku, no nie je jeho súčasťou.

Organizácia 1. LC Bratislava vznikla v roku 1991 a odvtedy sa podieľala na rôznych charitatívnych aktivitách nielen v hlavnom meste, ale aj po celom Slovensku. Ide mimo iného o pomoc detským domovom, ako aj pomoc v zdravotníctve pri projektovaní, nákupe a zabudovávaní lekárskych zariadení do pojazdnej pôrodnice, vybavení oftalmologického centra laserovým nožom, darovaní sociálneho taxíka mestu Prievidza, elektrického invalidného vozíka Marekovi Prostiňákovi, ktorý prežil výbuch vo Vojenskom opravárenskom podniku Nováky, či skríningové vyšetrenia zraku detí v predškolskom veku.