Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Na ortopédii NsP v Bojniciach začali podávať infúziu formou stacionára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Infúzna liečba je liečba vnútro-žilovo podávanými infúznymi roztokmi.

Bojnice 13. apríla (TASR) - Zdravotníci z ortopedickej ambulancie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach začali s podávaním infúznej terapie formou stacionára. Od začiatku apríla ju môžu využiť pacienti s akútnou i chronickou bolesťou pohybového aparátu. Informovala o tom NsP na svojej internetovej stránke.

"V minulosti sa takáto liečba viazala na hospitalizáciu v nemocnici, a preto sme sa rozhodli spustiť pohodlnejšiu liečbu pre pacienta, ktorá mu umožní skorší návrat do bežného života," uviedol primár otrtopedicko-traumatologického oddelenia bojnickej NsP Radoslav Strapko.

Infúzna liečba je liečba vnútro-žilovo podávanými infúznymi roztokmi. Jej cieľom je pacienta uzdraviť alebo zlepšiť jeho zdravotný stav. "V závislosti od typu ochorenia môže infúzny roztok obsahovať príslušné aktívne farmaceutické prísady. Liečba je určená pre pacientov s akútnou i chronickou bolesťou pohybového aparátu, ale využíva sa aj pri iných ochoreniach," pripomenula nemocnica.

Na infúznu liečbu sa môže pacient objednať na základe odporučenia lekára špecialistu. Bojnická nemocnica poskytuje pre pacientov i vazodilatačnú terapiu a liečbu pri neuropatických bolestiach.