Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

O nájomné byty v Prievidzi sa môžu uchádzať aj obyvatelia iných miest

Ilustračné foto Foto: TASR

K úprave VZN pristúpilo mesto v súvislosti s výstavbou nájomných bytových domov na sídlisku Necpaly

Prievidza 2. apríla (TASR) - Šancu získať jeden z bytov v nájomných domoch na prievidzskom sídlisku Necpaly budú mať po novom aj záujemcovia, ktorí nemajú trvalý pobyt na území mesta, prípadne pracovisko v Prievidzi. Túto zmenu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o hospodárení s bytovým fondom vo vlastníctve mesta Prievidza schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom marca.

K úprave VZN pristúpilo mesto v súvislosti s výstavbou nájomných bytových domov na sídlisku Necpaly v rokoch 2013 a 2014, ktoré v nasledujúcich mesiacoch plánuje odkúpiť za pomoci štátnych dotácií. "O tieto byty majú záujem aj občania, ktorí nespĺňali podmienky na pridelenie bytu podľa doteraz platného VZN. Preto prišla radnica s návrhom upraviť prideľovanie bytov v tejto lokalite. Zámerom je vytvárať podmienky na rast počtu obyvateľov mesta," ozrejmil Alojz Vlčko z Mestského úradu v Prievidzi.

Poslanci okrem tejto zmeny schválili aj ďalšie úpravy v tomto VZN. Tie však nemajú žiadny vplyv na obsah vzťahov, ale iba spresňujú niektoré jeho ustanovenia a odstraňujú formálne nepresnosti.