Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Nákupná zóna prinesie do Handlovej osemmiliónovú investíciu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zámerom investora, ktorý prichádza do mesta, je vybudovať nákupné centrum, obchodné centrum retailového typu a malý obchodný dom.

Handlová 9. mája (TASR) - Nová nákupná zóna, ktorá vyrastie na Morovnianskom sídlisku v Handlovej, prinesie do mesta podľa odhadov radnice investíciu vo výške osem miliónov eur. Investičný zámer, ktorého realizáciu odsúhlasili handlovskí poslanci aj predajom pozemkov o rozlohe asi 25.000 štvorcových metrov (m2), počíta aj s vybudovaním parkovacích miest či riešením dopravy na najväčšom sídlisku v meste.

Ako informoval primátor Handlovej Rudolf Podoba, zámerom investora, ktorý prichádza do mesta, je vybudovať nákupné centrum, obchodné centrum retailového typu a malý obchodný dom. Centrum má byť podľa jeho ďalších slov prepojené s novou vlakovou zastávkou na sídlisku, pričom jeho súčasťou bude aj parkovacia plocha pre 300 vozidiel. "Investor sa v okolí obchodného centra zaviazal zrekonštruovať chodníky pre peších, ypsilonová križovatka zase bude nahradená kruhovou. A najdôležitejšou investíciou bude nová kruhová križovatka na štátnej ceste," doplnil.

Odpredaj pozemkov na Morovnianskom sídlisku za účelom vybudovania obchodnej zóny odsúhlasili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla. Ich kupcom je spoločnosť Immobilien management, s.r.o., so sídlom v Žiline, a to za cenu 12 eur za m2. Do mestského rozpočtu tak pribudne suma 300.000 eur. Odpredaj parciel odsúhlasil mestský parlament ako dôvod osobitného zreteľa v súvislosti s verejným záujmom mesta. Ten podľa materiálu, ktorý predložila radnica na rokovanie, spočíva v zefektívnení využiteľnosti územia so zárukou vybudovania komplexu obchodných prevádzok, vytvorenia pracovných miest v meste, zabezpečenia chýbajúcich služieb obyvateľom Handlovej v danej lokalite, vybudovania parkovacích miest voľne prístupných pre obyvateľov a s nimi súvisiaceho riešenia dopravnej situácie v danej lokalite.

Obchodné centrum ako i s ním súvisiaca dopravná infraštruktúra by mala byť dokončená podľa odhadov primátora v horizonte do dvoch rokov po získaní všetkých povolení.