Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Návštevníci hradu Beckov zažijú stredovekú rytiersku šibačku

Na snímke hrad beckov. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Súčasťou veľkonočného podujatia bude aj výstava regionálnych krojov z Kálnice a Nového Mesta nad Váhom zo zbierok Trenčianskeho múzea. Tiež hradné hospodárstvo s kuriatkami a zajacmi.

Beckov 15. apríla (TASR) – Hlavolamy, pátranie po vajíčkach aj tradičné pletenie korbáča si od piatka do pondelka (18. 4.) vyskúšajú návštevníci hradu Beckov. Na dolnom nádvorí sa každý deň o 11.00 a 15.00 h bude konať stredoveká rytierska šibačka. Pre TASR to uviedla kultúrna referentka z hradu Beckov Katarína Badžgoňová. Šibať sa bude mečmi a palcátmi.

"Pripravené sú rôzne hry a aktivity, ktoré precvičia ostrú mušku, pozornosť, kreativitu aj bystrý um. Od hľadania skrytých stromov a lúštenia matematických hlavolamov až po heraldiku a zdobenie dračích vajec. Pre tých, ktorí sú radšej pomaľovaní, ako sami maľujú, je pripravené maľovanie na tvár," priblížila Badžgoňová.

Okrem toho si návštevníci budú môcť upliesť korbáč, vymaľovať vajíčko, realizovať sa v tvorivých dielňach alebo ochutnať tradičné veľkonočné jedlá.

Súčasťou veľkonočného podujatia bude aj výstava regionálnych krojov z Kálnice a Nového Mesta nad Váhom zo zbierok Trenčianskeho múzea. Tiež hradné hospodárstvo s kuriatkami a zajacmi. "Každý deň zakončíme workshopom trúbenia na rohy o 17.00 h," dodala kultúrna referentka.