Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Návštevnosť Trenčianskeho hradu láme rekordy

Trenčiansky hrad, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najvyšší počet návštevníkov hrad zaznamenal opäť počas letnej sezóny v mesiacoch júl a august, keď naň zavítalo viac ako 60.000 návštevníkov.

Trenčín 24. septembra (TASR) – Trenčiansky hrad navštívilo od začiatku roka rekordných 120.000 návštevníkov. Informovala o tom Alžbeta Brieda Holubková z oddelenia marketingu Trenčianskeho múzea v Trenčíne.

„Najvyšší počet návštevníkov hrad zaznamenal opäť počas letnej sezóny v mesiacoch júl a august, keď naň zavítalo viac ako 60.000 návštevníkov. Stúpajúcu tendenciu návštevnosti môžeme vidieť už niekoľko rokov a uplynulá letná sezóna je toho opäť iba dôkazom. Najsilnejším bol práve mesiac august, keď oproti predchádzajúcemu roku 2018 prišlo na hrad až o 10.000 návštevníkov viac,“ uviedla Brieda Holubková.

Medzi najzaujímavejšie a návštevnícky najúspešnejšie podujatia a výstavy patrili Rozprávková cesta M. Čáka či výstavy Svet z drôtu, Život po živote a Lego + Leto = Hrad. Najväčším lákadlom letnej sezóny 2019 boli nočné prehliadky, ktoré potešili rovnako dospelého, ako aj detského diváka. Emóciami nabité podujatie v orientálnom duchu prilákalo na hrad počas desiatich nocí takmer 4000 návštevníkov.

„Všetkým návštevníkom hradu počas letnej sezóny ich návštevu na hrade spestrili sokoliari so svojimi pravidelnými sokoliarskymi vystúpeniami či dobový tábor s aktivitami ako stredoveký tenis, lukostreľba, vrhanie sekerou, kolky alebo hod vencom na meč,“ doplnila Brieda Holubková.