Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Zrážka troch áut pri Nedožeroch-Brezanoch si vyžiadala dvoch zranených

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Pri udalosti utrpeli zranenie dve osoby, pričom jedna zostala zakliesnená vo vozidle.

Nedožery-Brezany 8. decembra (TASR) - Na štátnej ceste I/64 pri Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza sa v pondelok (7.12.) popoludní zrazili tri osobné autá. Pri nehode, ktorá si vyžiadala dvoch zranených ľudí, zasahovalo deväť hasičov z Prievidze s dvoma kusmi hasičskej techniky. TASR o tom dnes informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Pri udalosti utrpeli zranenie dve osoby, pričom jedna zostala zakliesnená vo vozidle. Prievidzskí hasiči pomocou hydraulického zariadenia vyslobodili zakliesnenú osobu z havarovaného automobilu a v súčinnosti so zdravotníkmi Záchrannej zdravotnej služby poskytli prvú pomoc," priblížil zásah Petrík.

Podľa jeho ďalších slov príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) následne na všetkých vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a vytečené prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom. "Po zdokumentovaní udalosti políciou navijakom vytiahli jedno z vozidiel, ktoré sa nachádzalo mimo cesty späť na vozovku a asistovali pri bezpečnom naložení havarovaných automobilov na vozidlá odťahovej služby," dodal.

Trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička informoval, že k nehode došlo krátko po 16.00 h. "Dvadsaťjedenročná vodička jazdiaca na aute VW Golf nezvládla riadenie, s autom dostala šmyk a v protismere sa následne zrazila s vozidlami Kia Ceed a Seat Alhambra," ozrejmil. Nehoda si podľa jeho ďalších slov vyžiadala dve ľahko zranené osoby. "Alkohol u vodičov nebol zistený. Celková škoda na vozidlách bola odhadnutá na 10.500 eur," dodal.

Počas zásahu bola štátna cesta I/64 uzavretá v oboch smeroch.