Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Nemocnica v Topolčanoch zrekonštruovala pediatrické oddelenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Počas minulého roka ovplyvneného pandémiou nového koronavírusu bolo na pediatrickom oddelení hospitalizovaných 650 pacientov.

Topoľčany 1. júna (TASR) - Nemocnica Svet zdravia Topoľčany zrekonštruovala pediatrické oddelenie. Renovačné práce trvali približne mesiac a náklady dosiahli zhruba 50.000 eur. Obnova zahŕňala výmenu podláh, okien, vymaľovanie všetkých priestorov, na oddelenie pribudlo nové vybavenie i nábytok. Vynovené sú aj ambulancie a čakárne, pribudla detská herňa.

"Vynovením oddelenia zvýšime bezpečnosť detských pacientov a rovnako tak aj ich pohodlie," povedal riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.

Počas minulého roka ovplyvneného pandémiou nového koronavírusu bolo na pediatrickom oddelení hospitalizovaných 650 pacientov. Ďalších približne 1700 detí ošetrili v pediatrických ambulanciách. Pediatrické oddelenie má k dispozícii 30 lôžok v 13 izbách. Po renovácii si ich deti rozpoznajú podľa zvieratka na dverách i nástennej tapete, skonštatovala primárka pediatrického oddelenia topoľčianskej nemocnice Marta Moravčíková.