Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Lodenicu v Novákoch rekonštruujú za viac ako 230.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/MTI

Prestavbou a nadstavbou jestvujúceho objektu sa vylepší a zväčší sociálne zázemie v jeho priestoroch, pričom projekt počíta aj s prístavbou posilňovne.

Nováky 4. decembra (TASR) - Prestavbou ako i prístavbou posilňovne v súčasnosti prechádza lodenica v Novákoch. Investícia do objektu, ktorý využíva klub rýchlostnej kanoistiky, predstavuje viac ako 230.000 eur. Informoval o tom prednosta Mestského úradu v Novákoch Milan Oršula.

Prestavbou a nadstavbou jestvujúceho objektu sa vylepší a zväčší sociálne zázemie v jeho priestoroch, pričom projekt počíta aj s prístavbou posilňovne. Zmenenou dispozíciou sa zároveň vyrieši aj nový vstup so schodiskom na druhé nadzemné podlažie objektu. Rekonštrukcia sa podľa zámeru samosprávy nedotkne veslovacieho bazéna, ktorý zostane v aktuálnom stave.

Dodávateľom prác je spoločnosť Priemstav stavebná, a.s., so sídlom v Novákoch. Do súťaže sa prihlásila ešte s jednou firmou, tú druhú radnica pre nesplnenie podmienok z verejného obstarávania vylúčila. Priemstav stavebná úpravy v lodenici realizuje za 195.707,25 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), čo je 234.848,70 eura s DPH. Radnica pritom pôvodne predpokladala, že lodenicu zrekonštruuje za 198.500 eur bez DPH.

Samospráva investíciu financuje z dvojice rozpočtov mesta. Sumu 100.000 eur vyčlenila na tento účel v tohtoročnom rozpočte, ďalších 140.000 eur v tom budúcoročnom, pričom pôjde o financie z úveru, ktorý bude čerpať na realizáciu investičných akcií.

Prestavba a prístavba lodenice by mala byť dokončená najneskôr do júla budúceho roka.