Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Novom Meste nad Váhom má vzniknúť 17 nových bytov

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Predpokladané náklady na rekonštrukciu podpivničenej trojpodlažnej budovy sú 450.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Nové Mesto nad Váhom 1. decembra (TASR) – V Novom Meste nad Váhom chce tamojšia samospráva zrekonštruovať bývalú vojenskú ubytovňu neďaleko centra mesta medzi poštou a Ulicou 1. mája. Po rekonštrukcii v nej vznikne 17 nových bytov. Výzvu na predkladanie ponúk na podlimitnú zákazku zverejnilo mesto dnes vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Predpokladané náklady na rekonštrukciu podpivničenej trojpodlažnej budovy sú 450.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), po rekonštrukcii by sa bývalá vojenská ubytovňa mala premeniť na bytový dom, kde bude sedem jednoizbových, štyri dvojizbové a šesť trojizbových bytov. Z architektonického pohľadu mesto trvá na zachovaní pôvodného rázu stavby v rámci celkového riešenia okolitej zástavby.

Lehota na predkladanie ponúk je podľa výzvy vo vestníku ÚVO do 21. decembra do 10.00 hodiny, kritériom pri vyhodnotení ponúk bude najnižšia cena. Pri výbere uchádzača nepoužijú elektronickú aukciu, projekt nebude spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie. Rekonštrukcia by sa mala začať realizovať začiatkom septembra 2016, hotová by mala byť do 30. apríla 2017.