Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Novodubnickí skauti sa po troch rokoch opäť zapojili do Dňa narcisov

Na snímke skautky a skauti zo 62. zboru Strelka pomáhajú ako dobrovoľníci pri verejno-prospešnej zbierke Deň narcisov, 28. apríla v uliciach Novej Dubnice. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ako dobrovoľníci pomáhame pri zbieraní finančných prostriedkov na boj proti rakovine a rozdávame narcisy, skonštatoval skautský vodca.

Nová Dubnica 28. apríla (TASR) – Po dvojročnej prestávke zavinenej pandémiou nového koronavírusu sa vo štvrtok novodubnickí skauti opäť zapojili do Dňa narcisov. TASR o tom informoval vodca 62. skautského zboru Strelka Nová Dubnica Jaroslav Koutenský, skautským meno Fredy.

„Po troch rokoch sme sa v spolupráci s Ligou proti rakovine zapojili do 26. ročníka Dňa narcisov. Ako dobrovoľníci pomáhame pri zbieraní finančných prostriedkov na boj proti rakovine a rozdávame narcisy,“ skonštatoval skautský vodca.



Ako dodal, novodubnickí skauti sa do Dňa narcisov zapájajú pravidelne od roku 2006. Skauti majú v hesle slúžiť a pomáhať druhým, takže okrem vlastných aktivít robia aj takúto dobrovoľnícku činnosť.

Pre Novodubničanku Veroniku je zbierka pri príležitosti Dňa narcisov jedinou, do ktorej sa zapája. „Voči iným zbierkam nemám príliš veľkú dôveru, tieto deti rozdávajúce narcisy mi však prídu milé. Preto som prispela aj tento rok,“ povedala Veronika.