Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Novú futbalovú tribúnu v Košickom Podhradí otvoril premiér R. Fico

Premiér Róbert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa starostu obce Rastislava Čepáka prispela vláda SR občianskemu združeniu Slovan Košecké Podhradie na stavbu tribúny sumou 15.000 eur a samotné občianske združenie doplnilo sumu 500 eur.

Košecké Podhradie 28. júna (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico dnes v Košeckom Podhradí (okres Ilava) slávnostne otvoril tribúnu na miestnom futbalovom štadióne. Jej stavbu podporila vláda SR pridelením dotácie na výjazdovom zasadnutí v Trenčianskom kraji.

Podľa starostu obce Rastislava Čepáka prispela vláda SR občianskemu združeniu Slovan Košecké Podhradie na stavbu tribúny sumou 15.000 eur a samotné občianske združenie doplnilo sumu 500 eur. „Tribúna stála 15.500 eur. Svojpomocne sme si vybudovali základové dosky a dodávateľskej firme sme pomohli urobiť montážne práce. Takže, dokopy sme tu odrobili viac ako 600 brigádnických hodín,“ povedal Čepák.

Obec s tisíckou obyvateľov sa podľa premiéra rozvíja aj vďaka starostovi, ktorý je súčasne poslancom Národnej rady (NR) SR. „Dokončuje projekty, ktoré sa začali ešte v minulom tisícročí - v roku 1974 sa riešil problém vodovodu, teraz sa doťahuje do konca. Má veľké plány, pokiaľ ide o potok, dokonca uvažujú o výstavbe kostola, ktorý v obci chýba. Žije tu asi tisíc ľudí a aj to, že pán starosta už je tretíkrát po sebe starostom, svedčí o tom, že sa tu robí kus dobrej roboty,“ povedal Fico.

Po slávnostnom otvorení tribúny pokračoval program na futbalovom ihrisku kultúrnym popoludním. „Popri tom sa hrali ešte priateľské futbalové zápasy. Hrala prípravka, starí páni s regionálnymi politikmi, doplnení o poslancov NR SR. A potom naše mužstvo derby s Hornou Porubou, s ktorou budeme v spoločnej súťaži. Je to predpríprava na ostré derby na jeseň, návštevnosť ktorého býva 500 až 600 ľudí,“ dodal starosta Košeckého Podhradia.