Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Obec Nedožery-Brezany plánuje rekonštrukcie dvojice komunikácií

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obec chce zabezpečiť obnovu miestnych komunikácií v zónach Nová Štúrova a Budovateľská B, vyplýva z oznámenia, ktoré uverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Nedožery-Brezany 17. apríla (TASR) - Rekonštrukciu komunikácií a chodníkov na dvoch uliciach plánuje zabezpečiť samospráva Nedožier-Brezian v okrese Prievidza. Dodávateľa prác za takmer 260.000 eur hľadá cez verejnú súťaž.

V zóne Nová Štúrova chce obec zabezpečiť preasfaltovanie poľnej cesty, vybudovanie nového chodníka a odvodnenie. Novú cestu s chodníkom plánuje vybudovať v nadväznosti na výstavbu rodinných domov. Rekonštrukciu komunikácie a chodníkov, ktoré sú v nevyhovujúcom stave, zabezpečí dodávateľ i na ulici Budovateľská medzi ulicou Družby a cintorínom. Časť komunikácie v mieste, kde bola položená splašková kanalizácia, už samospráva opravila v šírke približne 1,5 metra.

Náklady na rekonštrukciu odhadla obecná samospráva na 258.956,21 eura bez dane z pridanej hodnoty. Ako kritérium pre výber víťaza súťaže vybrala najnižšiu ponúknutú cenu. Investíciu bude financovať zo svojho rozpočtu.