Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Objekt lodenice v Novákoch čaká rekonštrukcia za asi 200.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prestavbou a nadstavbou jestvujúceho objektu sa vylepší a zväčší sociálne zázemie v jeho priestoroch, pričom projekt počíta aj s prístavbou posilňovne.

Nováky 9. októbra (TASR) - Lodenicu v Novákoch, ktorú využíva klub rýchlostnej kanoistiky, čaká v blízkom období prestavba i zriadenie posilňovne za asi 200.000 eur. Vyplýva to z oznámenia, ktoré uverejnila novácka radnica vo vestníku verejného obstarávania.

Ako vyplýva z oznámenia vo vestníku, prestavbou a nadstavbou jestvujúceho objektu sa vylepší a zväčší sociálne zázemie v jeho priestoroch, pričom projekt počíta aj s prístavbou posilňovne. Zmenenou dispozíciou sa zároveň vyrieši aj nový vstup so schodiskom na druhé nadzemné podlažie objektu. Rekonštrukcia sa podľa zámeru samosprávy nedotkne veslovacieho bazéna, ktorý zostane v aktuálnom stave.

Predpokladané náklady na projekt odhadla novácka radnica na 198.500 eur bez dane z pridanej hodnoty, samotná rekonštrukcia by mala trvať deväť mesiacov od podpisu zmluvy o dielo s vybraným dodávateľom prác. Samospráva chce investíciu financovať z úveru od komerčnej banky ako i rozpočtu mesta.