Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Oznam o obnove rezidentských kariet dostali Prievidžania formou sms

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Prievidza 22. mája (TASR) - Od júna bude prebiehať obnova rezidentských kariet pre centrálnu mestskú parkovaciu zónu (CMPZ) v Prievidzi. O predĺženie kariet budú môcť obyvatelia požiadať osobne alebo cez on-line žiadosť. Novinkou tento rok je zasielanie oznamu o obnove formou sms. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Obyvatelia centrálnej parkovacej zóny si môžu karty obnoviť dvoma spôsobmi, prvým je osobne v turisticko-informačnej kancelárii na Námestí slobody, pričom pre vybavenie rezidentskej karty je potrebné so sebou priniesť na nahliadnutie občiansky preukaz a technický preukaz od motorového vozidla. Ďalšou možnosťou je opäť aj vyplnenie on-line žiadosti na stránke www.parkovanieprievidza.sk, cieľom tejto žiadosti je urýchliť postup pri žiadaní karty," ozrejmil postup Ďureje. Pripomenul, že mesto Prievidza poskytuje možnosť vybaviť si rezidentskú kartu on-line ako prvé z prevádzkovateľov zónového parkovania na Slovensku.

"V tomto roku už Technické služby mesta Prievidza neposielali rezidentom informácie poštou vo forme informačných listov, ale oznámenie o končiacej platnosti kariet v mesiaci júl bolo zasielané cez sms správy," dodal hovorca mesta.

Žiadosti, ktoré obyvatelia centrálnej parkovacej zóny doručia do 22. júna, mesto zaznamená a rezidentské karty budú následne pripravené k odberu v turisticko-informačnej kancelárii do 1. júla.