Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Obvinili muža, ktorý má mať na svedomí výbuch bytovky v P. Bystrici

Snímka bytovky v Považskej Bystrici, v ktorej bol 26. apríla výbuch. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

K výbuchu na horných poschodiach bytovky došlo v pondelok (26. 4.). Po výbuchu polícia evakuovala 26 ľudí, z toho šesť detí.

Považská Bystrica 29. apríla (TASR) - Považskobystrický policajný vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža z Považskej Bystrice zo zločinu všeobecného ohrozenia. Mal spôsobiť výbuch v bytovom dome na sídlisku Stred v Považskej Bystrici.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, v dôsledku výbuchu došlo k poškodeniu niekoľkých vstupných dverí bytov, boli porozbíjané sklené výplne na schodisku a poškodené ďalšie časti interiéru paneláku.

„Pri výbuchu, našťastie, nedošlo k usmrteniu žiadnej osoby a ani k žiadnym zraneniam obyvateľov domu. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby,“ informuje polícia.

K výbuchu na horných poschodiach bytovky došlo v pondelok (26. 4.). Po výbuchu polícia evakuovala 26 ľudí, z toho šesť detí. Budovu prehliadol statik, ktorý vzápätí povolil návrat obyvateľov do bytov.