Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

ODMIETOL FÚKAŤ: Obvinili 28-ročného invalida, jazdil v čase zákazu

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Policajti kontrolovali vodiča po tom, ako jazdil po Ulici Ľ. Podjavorinskej automobilom zo strany na stranu.

Nové Mesto nad Váhom 10. februára (TASR) – Železniční policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 28-ročného invalidného dôchodcu z Košického kraja z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške a jazdil v čase zákazu.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti, policajti kontrolovali vodiča po tom, ako jazdil po Ulici Ľ. Podjavorinskej automobilom zo strany na stranu. Vyzvali ho na predloženie dokladov potrebných na vedenie vozidla a na vykonanie dychovej skúšky. Vodič však policajtom vodičský preukaz nepredložil. Policajti následne v evidenčných systémoch zistili, že má od augusta 2017 až do roku 2022 zadržaný vodičský preukaz.



„Vodič odmietol dychovú skúšku a rovnako sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu. Následne mu policajti obmedzili osobnú slobodu a umiestnili do cely. V prípade preukázania viny mu hrozí dvojročný trest odňatia slobody,“ informuje polícia.