Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Opravy zastávok stáli tento rok Považskú Bystricu takmer 15.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Mesto riešilo aj opravy kovových zastávok. Opravovali sa strechy, dopĺňalo sa chýbajúce sedenie a vymieňali sa nosné konštrukcie a oplechovanie.

Považská Bystrica 24. júla (TASR) – Do opráv autobusových zastávok v Považskej Bystrici investovala tamojšia samospráva v tomto roku už takmer 15.000 eur. Len na zasklievanie vandalmi rozbitých sklenených výplní na zastávkach minula asi 2000 eur.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, do opráv presklených zastávok musia každoročne investovať nemalé finančné prostriedky. „Sklenené výplne sa menili na zastávkach pri Strednej priemyselnej škole, v Orlovom pri Marse, pri pamätníku SNP na Ulici M. R. Štefánika, na Kukučínovej ulici, pri Strednej odbornej škole strojníckej, v Považskom Podhradí pri SAD, na Helénskej ulici, pri železničnej stanici, na Podhorskej ulici, na sídlisku SNP a v Zemianskom Kvašove,“ priblížila Kováčiková.

Ako dodala, mesto riešilo aj opravy kovových zastávok. Opravovali sa strechy, dopĺňalo sa chýbajúce sedenie a vymieňali sa nosné konštrukcie a oplechovanie. V tomto roku opravili plechové zastávky pri Dome služieb, pri futbalovom štadióne na Ul. Športovcov, v Dolnom Milochove, v Považskom Podhradí - pri cintoríne, pri salaši a pri hoteli Podhradie a na zrekonštruovanú podobu čaká aj zastávka v časti Šebešťanová.

„V tejto prímestskej časti budú v najbližších dňoch rekonštruovať komunikáciu a rozširovať krajnicu v blízkosti priemyselného areálu. Súčasťou rekonštrukcie budú aj práce na zastávke. Dôjde k zmene umiestnenia zastávky a k úprave podložia a samotného osadenia autobusovej zastávky, aby sa zvýšil komfort cestujúcich,“ doplnila hovorkyňa.

V budúcom roku sa podľa nej plánujú opravy ďalších kovových zastávok so zameraním na výmenu lexanových striech, ktoré sú už vplyvom slnka a poveternostných podmienok zdeformované. Plánujú sa pritom opravy zastávok na Hlinách, v Považskom Podhradí pri elektrárni, v Šebešťanovej pri kanáli, na Štefánikovej ulici, pri letnom kúpalisku.

„Ak to rozpočet dovolí, bude mesto uvažovať aj nad opravami ďalších zastávok a nad možnosťou osadenia nových. Takáto požiadavka je pritom v súčasnosti od občanov mestskej časti Orlové,“ uzavrela Kováčiková.