Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Organizácia Trenčín región predstaví na Slovakiatoure novú expozíciu

Ilustračná snímka. Foto: FOTO/Miroslav Košírer

Tohtoročnou novinkou bude predstavenie novej expozície, ktorá sa bude niesť v ekologickom duchu.

Bratislava/Trenčín 23. januára (TASR) – Predstavenie turistických atraktivít Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), regionálnych gastronomických špecialít a vyzdvihnutie ekologického ducha kraja je hlavným cieľom Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe. Novú expozíciu otvoria vo štvrtok dopoludnia.

Ako informovala výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská, tohtoročnou novinkou bude predstavenie novej expozície, ktorá sa bude niesť v ekologickom duchu. Grafický návrh vyhotovili študenti Školy umeleckého priemyslu z Trenčína, pri jej tvorbe využili študenti najmä drevo, kameň a rastliny.

„Pri tejto príležitosti vznikla aj brožúra s názvom 'EKO má v Trenčianskom kraji zelenú'. Verejnosť sa v nej dozvie o 27 ekoprojektoch v Trenčianskom kraji, ktoré majú pozitívny dopad na obyvateľov miest a obcí. Projekty sa zrealizovali vďaka grantovému programu Zelené oči, ktoré spadajú pod Trenčiansky samosprávny kraj, Zelenú župu,“ uviedla Frývaldská.

Ako dodala, súčasťou otvorenia novej expozície bude aj vyhodnotenie projektu Top v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji za minulý rok. Verejnosti predstavia najlepšie ubytovacie a gastro zariadenia, TOP inováciu v cestovnom ruchu, najlepší turistický produkt, TOP zariadenie s bezbariérovým prístupom a osobnosť cestovného ruchu v TSK.

V prezentačnom stánku KOCR Trenčín región sa počas štyroch dní predstavia štyri členské oblastné organizácie cestovného ruchu a mesto Púchov. Na návštevu stredovekých pamiatok pozvú zástupcovia Trenčianskeho hradu i hradu Beckov.

„Veľkolepé dravce odprezentuje sokoliarska skupina Aquila z Bojníc a program z Hornej Nitry doplní bylinkárka. Pripravená je aj ochutnávka regionálnych špecialít, pagáčov a syrov z Horného Považia, kúpeľných oblátok z Trenčianskych Teplíc či unikátnych nátierok zo sumčeka afrického z Rybej farmy v Handlovej,“ doplnila riaditeľka.