Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre bude rozprávokové

Archívna snímka z podujatia Všetci na zámok s podtitulom Staňte sa rytiermi, ktoré pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Pred kultúrnym centrom oficiálne otvoria turistickú sezónu o 13.30 h, od 14.30 h pripravili organizátori zábavný program pre najmenších v podobe tvorivých dielní, školy tanca a fotenia s maskotmi.

Bojnice 20. apríla (TASR) - Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horná Nitra-Bojnice Andrea Malátová.

Rozprávkové a filmové postavy na otvorení sezóny predstavia nový produkt cestovného ruchu v regióne pod názvom Po stopách rozprávok, ktorý mapuje filmy i seriály natáčané na území Bojníc, zámku či regiónu. Sprievod postáv z rozprávok Jaskyňa zlatej ruže alebo princezná Fantaghiro, O ľuďoch a čarodejníkoch, Šialene smutná princezná či Bambuľka a Safari si budú môcť návštevníci pozrieť v rámci sprievodu, ktorý začne o 13.00 h spred Bojnického zámku a presunie sa na Hurbanovo námestie.

Pred kultúrnym centrom oficiálne otvoria turistickú sezónu o 13.30 h, od 14.30 h pripravili organizátori zábavný program pre najmenších v podobe tvorivých dielní, školy tanca a fotenia s maskotmi.

Program bude pokračovať od 17.00 h umeleckým a priateľským projektom v podaní Divadelnej spoločnosti pod názvom Legendy ožívajú. Ochotníci počas deviatich zastávok na území mesta predstavia návštevníkom v rámci hraných scénok legendy z histórie zámku, mesta a regiónu.

Organizátormi podujatia sú OOCR Región Horná Nitra-Bojnice, Slovenské národné múzeum-Múzeum Bojnice, Národná zoologická záhrada Bojnice, Sokoliari Aquila z Bojníc v spolupráci s mestami Bojnice a Prievidza, Divadelnou spoločnosťou, agentúrou Rozprávkový svet a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región.