Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

Palubovku v športovej hale v Prievidzi zrekonštruujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na investíciu v hodnote viac ako 270. 000 eur získalo vlani dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 115.267 eur.

Prievidza 2. júna (TASR) - Mesto Prievidza začne budúci týždeň s rekonštrukciou palubovky v športovej hale. Na investíciu v hodnote viac ako 270.000 eur získalo vlani dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 115.267 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Obsahom rekonštrukcie palubovky bude odstránenie a likvidácia pôvodnej skladby podlahy, deliacich mantinelov, ako aj vyčistenie a príprava podkladu palubovky, prípadne lokálna oprava hydroizolácie," priblížila Krajčiová.

Novú palubovku podľa nej zhotovia z komplexného certifikovaného podlahového systému pevnej drevenej podlahy s vydaným certifikátom FIBA, level 1. Súčasťou rekonštrukcie bude aj maľovanie čiar polyuretánovou farbou tak, aby boli v súlade s pravidlami jednotlivých športov. Investícia rovnako zahŕňa dodanie a montáž dvoch kusov mobilných basketbalových košov, repasovanie deliacich mantinelov oddeľujúcich hraciu plochu od diváckeho sektora, ako aj výmenu a opravu podlahy PVC po oboch stranách haly v prvom rade diváckeho sektora od palubovky.

"Práce na rekonštrukcii palubovky sú naplánované na 90 dní, s čím budú súvisieť obmedzenia tréningov a športových podujatí. To bol i dôvod, prečo zástupcovia mesta a športových klubov rozhodli o realizácii v letných mesiacoch od júna do augusta tohto roku," ozrejmil zodpovedný vedúci športovej haly Branislav Bucák.

Počas týchto mesiacov tak budú podľa neho tréningové procesy a turnaje obmedzené iba v minimálnej miere.

Dodávateľom rekonštrukcie je bratislavská spoločnosť PARA INVEST, mesto jej v zmysle zmluvy o dielo zaplatí 272.971,02 eura.