Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Paralympionici ukážu svoj talent verejnosti

Predesda Slovenského paralympijskeho výboru Ján Riapoš Foto: TASR/Michal Svítok

Úspešných paralympionikov zo zimnej paralympiády v Soči môžu v sobotu 7. júna stretnúť návštevníci areálu Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom.


Nové Mesto nad Váhom 3. júna (TASR) – Úspešných paralympionikov zo zimnej paralympiády v Soči môžu v sobotu 7. júna stretnúť návštevníci areálu Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom. V rámci piateho ročníka Parády – paralympijského dňa pre malých aj veľkých si môžu vyskúšať, ako vyzerá šport zdravotne postihnutých.

"Len pred pár mesiacmi sa konali zimné paralympijské hry v Soči, hlavnými hrdinami Parády tak budú predovšetkým športovci, ktorí z nich priniesli medaily. Každý návštevník sa ich bude môcť dotknúť, porozprávať sa s nimi či získať ich autogram," povedal predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš.

Okrem stretnutia s "paranormálnymi" hrdinami je pripravený bohatý športový program pre celé rodiny a koncerty známych umelcov. "Každý si tiež bude môcť vyskúšať, ako šport zdravotne znevýhodnených vlastne vyzerá. To je základná myšlienka tejto akcie – ukázať verejnosti, že vôbec nie je taký jednoduchý, ako sa to môže zdať v televízii alebo na obrázku. Všetci záujemcovia budú mať možnosť vyskúšať si jazdu na vozíku, stolný tenis, strieľanie z luku či športovej zbrane a mnohé ďalšie disciplíny," skonštatoval Riapoš.

Areál na Zelenej vode je prístupný aj vozičkárom, avšak bezbariérové je predovšetkým myslenie organizátorov. Tí sa preto tešia na všetkých – zdravých aj hendikepovaných, dospelých aj deti. "Z Parády sa naozaj stala rodinná akcia. Chceme ňou však hlavne mladú generáciu motivovať k pohybu a zdravému životnému štýlu," doplnil šéf paralympionikov.