Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trenčiansky kraj

Budova železničnej stanice v Partizánskom opäť ožije hudbou

Partizánske Foto: TASR/ Pavol Remiaš

Trojicu koncertov si tam verejnosť v podaní umelcov rôzneho žánru bude môcť vypočuť v piatok 16. júna v rámci druhého ročníka podujatia Noc hudby.

Partizánske 14. júna (TASR) - Budova železničnej stanice v Partizánskom opäť ožije hudbou. Trojicu koncertov si tam verejnosť v podaní umelcov rôzneho žánru bude môcť vypočuť v piatok 16. júna v rámci druhého ročníka podujatia Noc hudby, ktoré pripravilo občianske združenie Fabrika umenia.

"V prvom rade sme mali túžbu využiť tento priestor. Je to veľká budova a okrem predaja lístkov na vlak a zopár obchodíkov je vestibul celkom nevyužitý," ozrejmila zakladateľka Fabriky umenia Katarína Janíčková.

Vlani na Noci hudby vystúpila kapela PJUR, pesničkár Chris Ellys a speváčka Zuzana Mikulcová, koncerty si na stanicu prišlo vypočuť asi 300 ľudí. Tento rok účastníkov čakajú opäť tri koncerty vo večerných hodinách. Ako prvá vystúpi pesničkárka Lucia Šútorová z Nitry a po nej sa predstaví domáce pop-folkové duo Inverzia. Headlinerom večera bude bratislavská psychedelicko-popová kapela Bad Karma Boy. "Jednak ich máme veľmi radi a vieme, že robia kvalitnú hudbu. Na druhej strane ich u nás až tak veľa ľudí nepozná a o to nám ide, prinášať sem trochu alternatívnu scénu, ktorá by sa sem inak asi nedostala," dodal na margo headlinera dramaturg a PR manažér Fabriky umenia Damián Hamada.

Koncerty si bude môcť verejnosť v budove stanice vypočuť od 20.30 h. Na organizácii podujatia sa podieľajú Železnice SR.