Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske bude strážiť viac kamier

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Kamerový systém má mať 20 kamier, ktoré budú rozmiestnené po celom meste.

Partizánske 7. októbra (TASR) - Radnica v Partizánskom vyhlásila verejné obstarávanie na dodávku kamerového systému. Mal by pozostávať z 20 kamier, ktoré budú rozmiestnené po celom meste, jeho cenu odhadla na 66.600 eur. Výsledok obstarávania by mal byť známy už v týchto dňoch.

"Chceme zakúpiť kamery, aby sme mali monitorované najkritickejšie úseky v rámci mesta. Ak všetko dobre dopadne, zvýši sa kvalita výkonu práce mestskej polície. A to preto, lebo nebude potrebná už len jej fyzická účasť, ale budeme mať zabezpečené monitorovanie priestorov, ktoré v minulosti vykazovali najväčšiu mieru ohrozovania bezpečnosti alebo verejného poriadku," uviedol pre TASR primátor mesta Jozef Božik.

Spresnil, že jedna z kamier bude nainštalovaná aj na Nábrežnej ulici, ktorá je prehradená oplotením tak, aby občania nemohli voľne prechádzať cez prístupné chodníky, smerom na Komenského ulicu. "Ďalšie kamery budú osadené tak, aby sme dokázali byť pri prípadnej trestnej činnosti nápomocní aj štátnej polícii. Tiež na všetkých kľúčových križovatkách, ktoré budú osadené tak, aby sme videli a vedeli monitorovať aj pohyb motorových vozidiel v rámci mesta," priblížil.

Kamerový systém bude obsluhovať mestská polícia (MsP) a štyria pracovníci chránenej dielne, ktorá bola zriadená ešte v roku 2010. Mesto je podľa primátora do budúcna pripravené aj na nákup ďalších kamier tak, aby mohlo čo v najväčšej možnej miere monitorovať pohyb na uliciach a tým zaisťovať čo najväčšiu možnú mieru bezpečnosť občanov žijúcich na území mesta a jeho návštevníkov.

Na území Partizánskeho sa v súčasnosti nachádza osem kamier, z toho štyri spravuje priamo mestská polícia. Ako informoval náčelník MsP Jozef Piterka, tieto kamery sa nahradia novými, keďže sú už na hranici životnosti. "Po realizácii projektu bude mať mesto celkovo 21 kamier, keďže jednu, ktorá sa nachádza na sídlisku Šípok, sme už skôr obstarali cez projekt. Ďalšie štyri, na ktoré je napojená aj mestská polícia, vykonávajú monitoring pre Správu majetku mesta," dodal.