Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Poslanci Partizánskeho schválili svoje odmeny, aj primátorov plat

Erb mesta Partizánske Foto: Heraldický register

Primátor Partizánskeho bude poberať plat v rovnakej výške ako v uplynulom volebnom období, a to 3300 eur.

Partizánske 13. januára (TASR) - Nového viceprimátora, navýšenie odmien mestským poslancom, schválenie platu primátora, ako i zloženie Mestskej rady (MsR) a komisií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) prinieslo dnešné prvé rokovanie novozvoleného MsZ mesta Partizánske.

Novým viceprimátorom nasledujúce štyri roky bude riaditeľ gymnázia v Partizánskom Vladimír Karásek (Smer-SD). Nahradil tak Vladimíra Ladzianskeho, ktorý v minuloročných novembrových komunálnych voľbách neuspel. Karásek naďalej ostáva aj vo funkcii riaditeľa školy.

Primátor bude poberať plat v rovnakej výške ako v uplynulom volebnom období, a to 3300 eur. Maximálna výška platu, ktorú pripúšťa právna úprava, je 4048,31 eura.

MsR bude mať ako doposiaľ osem členov, a to viceprimátora Vladimíra Karáska, Pavla Dormana (Smer-SD), Ericha Dvonča (Smer-SD), Ľubomíra Fiksela (KDH, Sieť, SaS, Most-Híd, OĽaNO, NOVA, OKS, SDKÚ-DS), Máriu Hazuchovú (nezávislá), Antona Jašíka (nezávislý), Juraja Krasulu (nezávislý) a Tomáša Merašického (KDH, Sieť, SaS, Most-Híd, OĽaNO, NOVA, OKS, vystúpil z SDKÚ-DS).

Poslanci tiež schválili rokovací poriadok MsZ i MsR, aj svoje odmeny. Po novom budú mať základnú mesačnú odmenu vyššiu o 20 eur, teda 120 eur. S navýšením tejto sumy počíta aj zmena v tohtoročnom rozpočte mesta.

Známe je aj zloženie deviatich komisií pri MsZ, desiatou sa budú poslanci zaoberať vo februári. MsZ zobralo na vedomie zloženie výborov mestských častí, zároveň delegovalo zástupcov mesta do dozorných a správnych rád mestských organizácií, rád škôl a školských zariadení. Sľub dnes zložila poslankyňa Mária Bielešová, ktorá sa ustanovujúceho zasadnutia 9. decembra 2014 nezúčastnila.