Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Partizánske vybuduje z plánu obnovy cyklochodník z Luhov do centra

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Financie využije i na prefinancovanie už vybudovaného cyklistického chodníka na Námestí SNP.

Partizánske 2. júna (TASR) - Mesto Partizánske z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti SR vybuduje cyklistický chodník, ktorý prepojí sídlisko Luhy a centrum. Financie využije i na prefinancovanie už vybudovaného cyklistického chodníka na Námestí SNP. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Mesto uspelo so žiadosťou o financie v rámci výzvy zameranej na budovanie cyklistickej infraštruktúry, z Plánu obnovy a odolnosti SR dostane 1.627.154 eur. Z časti zdrojov nanovo vybuduje prvý mestský cyklochodník. "Táto trasa spojí sídlisko Luhy s centrom mesta a umožní tak obyvateľom týchto mestských častí prístup k všetkým hlavným inštitúciám, autobusovej a vlakovej stanici, ako aj nákupným centrám a aktivitám na námestí," uviedol Božik.

Dôležitým cieľom trasy sú podľa neho zamestnávatelia nielen v týchto organizáciách, ale aj v hnedom priemyselnom parku a tiež školy, ktoré sa nachádzajú v ich blízkosti. "Obyvatelia z mestskej časti Šípok sa na trasu môžu pripojiť po prechode cez rieku Nitra," doplnil.

Samospráva zo zdrojov plánu obnovy prefinancuje i cyklistický chodník v dĺžke necelých 500 metrov, ktorý realizovala v minulom roku na Námestí SNP a bol súčasťou prvej etapy projektu obnovy Námestia SNP a Parku J. A. Baťu.