Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Primátor Piešťan ani nie po roku odvolal prednostku mestského úradu

Primátor Piešťan Miloš Tamajka, archívne foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Reháková nastúpila na MsÚ v decembri 2014, od septembra bola poverená aj riadením oddelenia finančných služieb zodpovedného za prípravu mestského rozpočtu.

Piešťany 28. októbra (TASR) – Ani nie po roku odvolal primátor Piešťan Miloš Tamajka prednostku mestského úradu Dášu Rehákovú. Odvolanie a rozviazanie pracovného pomeru k 31. októbru malo viacero dôvodov, medzi nimi aj zistenia hlavného kontrolóra, ktorý v súvislosti s výkonom práce prednostky konštatoval niekoľko veľmi vážnych pochybení a porušení zákona. Správa hlavného kontrolóra o výsledkoch kontroly bude jedným z bodov programu najbližšieho zasadnutia mestského zastupiteľstva. Informovala o tom hovorkyňa mesta Eva Bereczová.

Reháková nastúpila na MsÚ v decembri 2014, od septembra bola poverená aj riadením oddelenia finančných služieb zodpovedného za prípravu mestského rozpočtu. Ten by mali poslanci schváliť ešte v tomto roku, ale na ich novembrové zasadnutie pravdepodobne predložený nebude. Na poslednej schôdzi vyslovili poslanci nedôveru nielen prednostke, ale aj primátorovi a viceprimátorovi. Prednostke vyčítali napríklad netransparentné prijímanie zamestnancov alebo neplnenie uznesení zastupiteľstva.

Nový prednosta by mal byť podľa hovorkyne vymenovaný do niekoľkých dní.