Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Podporu z rozpočtu Partizánskeho dostane desať komunitných projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Dotáciu 20.000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov.

Partizánske 1. júna (TASR) - Baťoviansky rínok, večerný beh Partizánskym či oddychové zóny podporí samospráva Partizánskeho financiami zo svojho rozpočtu. Dotáciu 20.000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.

O podporu sa tento rok uchádzalo 18 komunitných zámerov, svoje hlasy im mohla verejnosť odovzdať od 1. do 15. mája. Na podporu všetkých projektov zaslala verejnosť celkom 2783 SMS hlasov, pričom 16 z nich prekročilo požadovanú hranicu 50 SMS hlasov.

Mesto v tomto roku podporí projekty, ktoré sa v hlasovaní umiestnili na prvom až desiatom mieste. Pôjde o podujatia Baťoviansky rínok od občianskeho združenia Užitoční ľudia, Večerný beh Partizánske od Atletického oddielu Partizánske, projekty Tvorenie lieči od Centrum Naša chalúpka, Spolupracujme spolu od Strednej odbornej školy J. A. Baťu a Z triedy na školský dvor od združenia Batania.

Financie od mesta získa i Cirkevná Základná škola s Materskou školou (ZŠ s MŠ) Jána Krstiteľa na priestor na stretávanie sa, ZŠ Malinovského na zelenú zónu, ZŠ s MŠ Veľká Okružná na Snoezelen, ZŠ R. Jašíka na školskú záhradu a Zápasnícky klub Partizánske na pohybovú prípravu predškolákov a skvalitnenie tréningového procesu.