Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Podvodníci pripravili 87-ročného muža o 15.000 eur, hrozí im 10 rokov

Vyšetrovateľ z Trenčína vzniesol obvinenie za zločin podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva voči 51-ročnému mužovi z Komárna. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Koncom júla 2019 mali zavolať na mobilný telefón poškodenému a volajúci sa mu mal predstaviť ako jeho vnuk s tým, že súrne potrebuje pomoc pre svojho známeho.

Trenčín 20. júla (TASR) – Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 51-ročného muža z Komárna zo zločinu podvodu. Od 87-ročného muža z Trenčína spolu s ďalším neznámym páchateľom vylákali podvodom 15.000 eur.

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, koncom júla 2019 mali zavolať na mobilný telefón poškodenému a volajúci sa mu mal predstaviť ako jeho vnuk s tým, že súrne potrebuje pomoc pre svojho známeho a musí zohnať 15.000 eur. Starček mu povedal, že toľko peňazí doma nemá. Volajúci muž ho požiadal, aby šiel do banky a peniaze vybral. Poškodený s návrhom súhlasil, následne sa v Trenčíne stretol s obvineným a odovzdal mu uvedenú sumu.

Poškodený až neskôr zistil, že naletel podvodníkovi. Jeho vnuk žiadne peniaze od svojho dedka nežiadal a starký si neoveril, či ho naozaj telefonicky kontaktoval jeho vnuk. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ informuje polícia.