Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Pojednávanie v kauze trenčianskeho baru Fatima odročili na leto

Na archívnej snímke bývalý majiteľ trenčianskeho baru Fatima Ondrej J. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podľa poškodeného Ondreja Janíčka ide v prípade Petra V. o obštrukčné konanie a vyhýbanie sa spravodlivosti.

Trenčín 29. apríla (TASR) – Okresný súd v Trenčíne v piatok odročil pojednávanie v kauze trenčianskeho baru Fatima. Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vydierania v nej čelí Peter V., ktorý mal násilím prinútiť podnikateľa Ondrej Janíčka prepísať bar Fatima pod Trenčianskym hradom na mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho.

Súd odročil pojednávanie na 29. júla, dôvodom odročenia je preskúmanie duševného stavu obžalovaného.

Podľa poškodeného Ondreja Janíčka ide v prípade Petra V. o obštrukčné konanie a vyhýbanie sa spravodlivosti. „Som trochu sklamaný, ale sudcovia nemohli rozhodnúť inak. Obhajcovia Petra V. požiadali, aby sa dal urobiť znalecký posudok obžalovaného z dôvodu nejakých jeho duševných porúch, ktoré nemá. Robí si zo spravodlivosti a zo súdov žarty. Takáto je spravodlivosť na Slovensku. Hrá to Jankovská, hrá to aj jej svat Peter V.,“ skonštatoval Janíček.

Kauza trenčianskeho baru Fatima sa odohrala už pred 20 rokmi, výťažok z prevodu baru mal ísť podľa Janíčka bývalej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Monike Jankovskej. Petrovi V. hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.