Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovčan sa vyhrážal bývalej družke zabitím, hrozia mu tri roky

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Poverený príslušník Policajného zboru podal podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby.

Handlová 18. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 52-ročnému Handlovčanovi, ktorý sa mal vyhrážať zabitím svojej bývalej družke a mal ju aj fyzicky napadnúť. Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, informovala v utorok TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

"Obvinený muž mal po predchádzajúcich vulgárnych a výhražných SMS správach svojej bývalej družke túto ženu aj navštíviť. Vo večerných hodinách mal prísť na adresu jej pobytu, kde ju mal bez predchádzajúcej slovnej hádky fyzicky napadnúť a vyhrážať sa jej smrťou," opísala Adámiková.

Muž mal svojím konaním u ženy vzbudiť dôvodnú obavu o svoje zdravie a život. "Poškodenej žene sa podarilo ujsť z domu von. Pri útoku neutrpela zranenia, ktoré by si vyžadovali lekárske ošetrenie," ozrejmila policajná hovorkyňa.

Poverený príslušník Policajného zboru podal podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v zmysle zákona trest odňatia slobody až na tri roky," dodala Adámiková.